Според вицепремиера и финансов министър Асен Василев е нормално . Освен

...
Според вицепремиера и финансов министър Асен Василев е нормално . Освен
Коментари Харесай

Василев: Съвсем нормално е да идват военни самолети у нас. Напрежение с БСП няма |

Според вицепремиера и финансов министър Асен Василев е нормално . Освен това, той отхвърли да има напрежение сред " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия. 

" Водят се военни дейности безусловно по границата на Източна Европа. Виждате, че падат бомби на по-малко от 30 километра от полската граница, виждате какво се случва в Украйна. Нормално е да се укрепи отбраната в безусловно всички европейски страни, до момента са пристигнали испански самолети, в този момент са пристигнали и холандски, това е напълно обикновено ", заяви той в коридорите на Народното събрание. 

Василев отхвърли да посочи какъв брой самолети са пристигнали тъкмо, защото това е работа на Министерството на защитата. 

Напрежението сред Политическа партия и Българска социалистическа партия

Асен Василев съобщи, че няма никакво напрежение в ръководещата коалиция и всичко е обикновено. От няколко дни депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев приказва за - управлявано от човек на Българска социалистическа партия - Иван Иванов. 

" Г-н Дунчев има персонално мнение и има право да го показва. Не съм осведомен със случая, би трябвало да го прегледам по-детайлно. Всеки наш народен представител си има глава на раменете и си избира позициите, ние не даваме указания кой по какъв начин да се държи. В нашата парламентарна група никой няма да бъде лимитиран ", сподели той. 

Мерки за опазването на българското снабдяване

" Ако българското снабдяване бъде застрашено от експорт, ще се възползваме от всички права, които ни дава контракта за Европейски Съюз, включително и член 36, който да ограничи всичкия експорт. Към момента нямаме опасност, имаме задоволително зърно на територията на страната ", сподели финансовият министър. 

По думите му е била призната стратегия за изкупуване на това зърно, тъй че да може да се подсигури продоволствието на България. 

Спекула в Change бюрата за украинските бежанци

Асен Василев съобщи, че сега на никое място по света няма котировки на украинската валута. 

" Няма и механизъм, по който хартиените пари да бъдат обменяни, било то в левове или други валути. Европейската централна банка работи по стратегия за изкупуване с ясни параметри, тъй че да няма далавера. Към момента няма котировки на никое място по света, тъй като последна котировка на Украинската централна банка е от ден преди войната ", изясни вицепремиерът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР